Dezlegare la păstrăv de Apuseni - reţete de răsfăţat turiştii
- prejbanantonio
- 26 apr. 2024
- 1 min de citit

Se apropie Floriile, iar cei care ţin Postul Mare au un motiv de bucurie. Este dezlegare la peşte. Atât credincioşii ortodocşi, dar și iubitorii păstrăvului din județ îşi fac provizii din timp. Mulţi caută produse proaspete, crescute cât mai natural, aşa că preferă să își aleagă direct din păstrăvăriile de munte exemplarele pe care le vor prepara. Într-un sat din Apuseni, oferta e mai mult decât generoasă: proprietara unei păstrăvării a decis să amenajeze şi un punct gastronomic local cu reţete bazate pe pe păstrav.
Femeia locuieşte într-un sat din Apuseni şi a vrut să îşi deschidă o mică afacere. A decis că apele curate şi clima din zona de munte sunt perfecte pentru creşterea păstrăvilor. A învăţat cum să îi îngrijească şi acum are câteva bazine pline cu sute de exemplare de păstrav fântânel şi curcubeu.
Pentru că păstrăvăria este într-o zonă turistică, femeia s-a gândit să îşi înfiinţeze și un punct gastronomic local cu profil pescăresc. Are propriile reţete după care găteşte păstrăvul proaspăt şi foloseşte doar ingrediente din gospodărie la preparatele pe care le oferă celor care îi trec pragul.
Într-un astfel de loc nu doar gurmanzii sunt răsfăţaţi, ci mai cu seamă copiii care găsesc în gospodăria ţărănească tot felul motive de bună dispoziţie. de la iepuraşi blânzi, răţuşte, la locuri unde se pot juca straşnic până sunt gata bucatele. Aşa că pofta de mâncare e şi mai mare.






Comentarii